واردکردن محتوا
با استفاده دکمه Import در صفحه جزییات لایه برداری میتوان محتوای یک دیتاست را به لایه برداری وارد کرد.
پس از کلیک بر روی دکمه Import پنجره زیر باز میشود که تنظیمات آن مطابق با انتشار لایه برداری است. در این پنجره کافیست دیتاستی که قرار است به لایه برداری اضافه شود، جستجو و انتخاب شود و در صورت لزوم نوع کدگذاری (Encoding) فیلدهای متنی (به صورت پیشفرض UTF-8 می باشد) را تعیین کرده و بر روی دکمه Import کلیک کنیم. اگر در دیتاست محتوای سیستم مختصات وجود نداشته باشد بایستی شناسه EPSG سیستم مختصات دیتاست در بخش SRID وارد شود. همچنین اگر دیتاست شامل چندین نوع هندسه مختلف باشد(در فرمت هایی که چندین هندسه همزمان می توانند قرار داشته باشند مانند GeoJSON) بایستی نوع هندسه جهت انتشار در قسمت Geometry Type انتخاب شود و اگر Auto باشد بهصورت خودکار فقط یک نوع از هندسهها منتشر خواهد شد. تمامی محتوای دیتاست قبل از اضافهشدن به لایه برداری به لحاظ هندسی مورد اعتبارسنجی قرار میگیرد و در صورت وجود خطا (هندسه نامعتبر) با فعال سازی Report Errors در پایان پردازش، آنها را نمایش میدهد.
پس از کلیک بر روی دکمه Import، عملیات واردکردن آغاز میشود و میزان درصد پیشرفت و همچنین لینک تسکی که عملیات واردکردن را بر عهده دارد نیز نمایش داده میشود. توجه به اینکه پردازشها در ژئوباکس مبتنی بر تسک میباشند کاربر میتواند از صفحه خارج شود و در بخش تسکها و یا با کلیک بر روی لینک تسک ایجادشده روند واردکردن سرویس مکانی را مدیریت کند.
پس از اتمام پردازش پنجره زیر ظاهر میشود و محتوای دیتاست انتخابشده به لایه برداری موردنظر اضافه میشود.
نکته 1: در Input File امکان جستجو بر اساس نام دیتاست جهت انتخاب دیتاست مدنظر وجود دارد.
نکته 2:در برخی فرمتها نظیر شیپفایلهای قدیمی ممکن است نوع کدگذاری UTF-8 نباشد که در این صورت فیلدهای متنی حاوی کاراکترهای غیر اسکی (مثلاً فارسی) بهدرستی نمایش داده نمیشوند. در این صورت باید نوع کدگذاری بر اساس نوع کدگذاری شیپ فایل تغییر پیدا کند. (در بسیاری از شیپفایلهای حاوی کاراکترهای فارسی نوع کدگذاری 1256 میباشد).
نکته 3:در واردکردن دیتاست باید دقت شود که دیتاست انتخابشده دارای هندسه (خطی، نقطهای و غیره) یکسان با منبع باشد در غیر این صورت خطای “geometries of input layer can not be transformed to the target layer.” ظاهر میشود.
نکته 3:در واردکردن دیتاست باید دقت شود که دیتاست انتخابشده نوع محتوای (برداری یا رستری) یکسان با منبع باشد در غیر این صورت خطای “file cannot be opened” ظاهر میشود.
نکته 4: فقط مقادیر فیلدهایی از دیتاست که در لایه برداری وجود دارند اضافه خواهند شد. مقادیر فیلد هایی که در لایه برداری وجود دارد و در دیتاست وجود ندارند مقدار Null درج خواهد شد