انواع امکانات و ابزارها
لایهها در ژئوباکس استودیو انواع مختلف پسزمینه، سطح، خط، نماد، رستر، دایره، سهبعدی، نقشه حرارتی و Hillshade است. با کلیک بر روی هر لایه در بخش مدیریت لایهها در ژئوباکس استودیو پنجره مشخصات لایه نمایش داده میشود. پنجره نمایش دادهشده شامل امکانات تنظیمات لایه۱، فیلتر عوارض2، تنظیمات نمایش3 (رنگ، شفافیت، ضخامت و غیره)، طبقهبندی4 پارامترهای نمایش (رنگ، ضخامت و غیره) با استفاده از مقادیر فیلد لایه و مشخصات لایه5 با فرمت JSON است. در این بخش امکانات و ابزارهای عمومی تنظیمات و کارتوگرافی لایهها معرفی خواهند شد و ابزار خاص هر لایه با توجه به نوع لایه در بخش معرفی هر لایه ارائه میشود.
نکته: ابزار فیلتر عوارض و طبقهبندی پارامترهای نمایش، مشترک در لایههای برداری است و برای لایههای رستری قابلاستفاده نیست.
تنظیمات لایه
با کلیک بر روی ⁝ امکان حذف۱، عدم نمایش2 و تغییر اولویت3 نمایش لایه وجود دارد. در بخش تنظیمات شناسه4،نام5 و نوع لایه6 و نام منبع7 نمایش دادهشده است و همچنین میتوان محدوده سطح بزرگنمایی8 نمایش لایه را تنظیم کرد.
فیلتر عوارض
در لایههای برداری این امکان وجود دارد با استفاده از شروط موضوعی عوارض را فیلتر کرد. به این منظور بایستی با استفاده از Add Filter نام فیلد۱، نوع شرط2 و مقدار شرط3 وارد شود. در بخش فیلتر میتوان نوع فیلتر4 عوارض را انتخاب کرد:
every filter match: نمایش عوارض که تمامی شرطها برای آنها درست باشند (AND)
no filter match: نمایش عوارضی که تمامی شروط برای آنها نادرست باشد (NOT)
any filter match: نمایش عوارضی که حداقل یکی از شرطها برای آنها درست باشد (OR)
تنظیمات نمایش
در این بخش میتوان تنظیمات نمایش و کارتوگرافی هر لایه را انجام داد که با توجه به نوع لایه دارای ابزارهای متفاوت هست. ازجمله ابزارهای عمومی بین اکثر لایهها در تنظیمات نمایش ابزار تنظیم شفافیت۱، رنگ2، جابهجایی لایه3 و تغییر پارامترها در سطوح بزرگنمایی5 مختلف است.
میزان شفافیت (Opacity)
با تغییر مقدار پارامتر Opacity می توان میزان شفافیت نمایش هر لایه را تغییر داد. دامنه مقادیر این پارامتر بین صفرتا یک است.
رنگ (Color)
با کلیک بر روی مقدار Color میتوان از پنجره نمایش داده شده، رنگ مدنظر را انتخاب۱ کرد یا با تغییر فرمت2 رنگ، مقدار3 رنگ را برای لایه در فرمت دلخواه وارد کرد.
جابجایی لایه (Translate)
با استفاده از Translate میتوان لایه را در دو جهت افقی و عمودی جابهجا کرد به این منظور بایستی مقادیر جابهجایی در جهت x و y به ترتیب در فیلدهای مقابل Translate وارد شود. سیستم مختصات جابه جایی نقشه می تواند بر مبنای نقشه یا زاویه دید کاربر باشد.
تغییر پارامترها در سطوح بزرگنمایی مختلف
در ژئوباکس استودیو این قابلیت وجود دارد که پارامترهای نمایش لایه در سطوح بزرگنمایی متفاوت، تغییر کند. برای استفاده از این قابلیت کافی است در مقابل هر پارامتر نمایش (رنگ، شفافیت، ضخامت و…) بر روی علامت ∑ کلیک شود و در پنجره نمایش دادهشده بایستی نوع تابع۱ Interpolate انتخاب شود و نرخ نمایی2 تغییر پارامتر، مقادیر سطوح بزرگنمایی3 و مقدار پارامتر4 وارد شود. با این قابلیت پارامتر موردنظر در سطوح بزرگنمایی مختلف با درونیابی مقادیر واردشده تغییر میکند.
نکته: با کلیک بر روی Add stop میتوان تعداد نقاط شکست در سطوح بزرگنمایی را افزایش داد و با کلیک بر روی Remove میتوان نقاط شکست را حذف کرد.
مثال: در تصویر نمایش دادهشده لایه مدنظر در سطح 6 با رنگ زرد نمایش داده میشود و در سطح 10 با رنگ قرمز نمایش داده میشود و در بقیه سطوح بزرگنمایی با مقدار رنگ با درونیابی بین این دو رنگ نمایش تعیین میشود.
خواندن پارامتر نمایش از فیلد توصیفی
با استفاده از این روش می توان اطلاعات نمایش مانند رنگ، ضخامت و غیره را از جدول اطلاعات توصیفی عوارض خواند. برای استفاده از این قابلیت کافی است در مقابل پارامتر نمایش بر روی علامت ∑ کلیک شود و در پنجره نمایش دادهشده بایستی نوع۱ تابع Identity انتخاب شود و نام2 فیلد وارد شود.
طبقهبندی پارامترهای نمایش
در ژئوباکس استودیو میتوان بعضی از پارامترهای نمایش را با توجه به نوع لایه بر اساس مقادیر فیلد عوارض طبقهبندی کرد. به این منظور کافی است در بخش Classify نوع طبقهبندی۱ (توصیفی، دامنه عددی) و فیلد2 جهت طبقهبندی انتخاب شود و سپس مقادیر3 فیلد در بخش Value وارد شود و با کلیک بر روی Add to Classes طبقه بر اساس مقدار واردشده ایجاد4 و در لیست طبقات نمایش داده میشود. میتوان مقدار پارامتر نمایش5 را برای هر طبقه و مقدار پیش فرض6 را تغییر داد. همچنین این امکان وجود دارد که با استفاده از کلیک بر روی Multi value7 چندین طبقه بهصورت همزمان ایجاد کرد.
نکته 1: در بخش انتخاب فیلد جهت طبقهبندی فقط فیلدهایی نمایش داده خواهند شد که در تنظیمات تایلهای برداری منبع تیک خورده باشند.
نکته 2:اگر نوع طبقهبندی Rangeباشد فیلد موردنظر حتماً باید از نوع عددی باشد ولی در طبقهبندی نوع Descrate فیلد میتواند متنی یا عددی باشد.
ویرایشگر JSON
در مشخصات لایه تمامی تنظیمات و کارتوگرافی لایه با فرمت JSON بر مبنای Mapbox Style Specification قرار دارد و با تغییر هرکدام از پارامترهای تنظیمات و نمایش لایه، فایل مشخصات لایه بهصورت آنلاین بهروز میشود همچنین برای استایلدهی نقشه در ژئوباکس استودیو، می توان بهصورت مستقیم از ویرایشگر JSON استفاده شود، تا تغییرات نمایش اعمال شود. بخش ویرایشگر JSON جهت نقشهسازی پیشرفته و استفاده از توابع پیچیده برای پارامترهای نمایش نیز کاربرد دارد.